Natuurpoort

Natuurpoort Klein Oisterwijk maakt deel uit van het netwerk van Brabantse Natuurpoorten. Dit netwerk bestaat uit 31 locaties. Een Brabantse Natuurpoort is hét startpunt voor een prachtige fiets- of wandelroute in de natuur. Elke Brabantse Natuurpoort biedt een ruime parkeergelegenheid, een horecavoorziening en informatie over het natuurgebied en de fiets- en wandelroutes.

In het prachtige natuurgebied de Oisterwijkse Bossen en Vennen is dichtbevolkt Nederland ineens heel ver weg. De tientallen vennen die verspreid liggen door het gebied stammen uit de laatste ijstijd. Het voedselrijke gebied maakt het een waar vogelparadijs.

Met haar afwisselend droge en natte heide, bossen, beken en vennen is de Kampina een natuurgebied met een verrassend afwisselend landschap en één van de meest waardevolle heidegebieden van ons land. Het hele jaar door grazen er kuddes runderen of IJslandse paarden.

Natuurpoort Klein Oisterwijk ligt in Nationaal Landschap Het Groene Woud, direct aan de natuurgebieden de Kampina en de Oisterwijkse Bossen en Vennen. Naast de prachtige omgeving biedt Klein Oisterwijk met een natuurspeeltuin, recreatieven en restaurant alle ingrediënten voor een heerlijke dag in de natuur.