Goede voornemens beginnen bij jezelf…

tomatensoep

Het nieuwe jaar is weer begonnen en dat betekent heel veel goede voornemens. Wellicht wil je stoppen met roken, een nieuwe uitdaging of liever zijn voor jezelf. Een van de anderen goede voornemens die wij vaak horen is dat iemand wilt afvallen. Toch lukt dit bij veel mensen niet, omdat zij niet weten dat er meer is dan een saaie maaltijdsalade.
Hieronder 5 overheerlijke gezonde gerechten die wij serveren in ons restaurant.

#1 Black pepper truffel tournedos
Onze truffel tournedos komt uit het middelste gedeelte van de ossenhaas. Ons stukje vlees komt vanuit de rug van het rund. Omdat het deel geen bindweefsel heeft is dit het meest malse stuk van de tournedos. Hierdoor is het dus ook erg gezond. Alleen de frietjes zullen dan toch helaas wel even aan de kant gelegd moeten worden. Gelukkig hebben wij bij dit gerecht gegrilde groente toegevoegd, dus meer dan genoeg lekkers op uw bord.

#2 Verse zalm
Zalm, iets wat door echte visliefhebbers veel gegeten wordt. Er is zalm in alle soorten en maten, gegrild, gebakken en verse zalm. Een echte must voor je lichaam. Er zitten namelijk diverse visvetzuren in die ervoor zorgen dat de kans op hart & vaatziekten naar beneden gaan. Daarbij wordt het in verschillende di ten gebruikt, omdat het ook nog eens het afvallen stimuleert. Onze zalm word vers op de huid gebakken en geserveerd met een heerlijke Japanse zeewiersalade, gamba en teriyaki kokosrijst.

#3 Japanse omelet
Een vrij onbekend gerecht, maar het smaakt er zeker niet minder om. De Japanse omelet wordt in veel oosterse landen gegeten. Dat deze in de categorie ‘gezond’ valt is niet gek. De omelet is namelijk bedekt met sojabonen, shiitake en witte kool. Overigens is Japan ook het tweede land met de hoogste levensverwachting. Stukje bij beetje kijken wij steeds meer af bij de oosterse landen, want het is lekker en perfect om af te vallen ;).

#4 Timbaaltje van de zee
Mjammie, de zee heeft zoveel lekkers te bieden en dat gecombineerd in een gerechtje geeft ontzettend veel smaak. Niet alleen is het heel gezond en lekker, maar ook ziet het er prachtig uit. Onder het mom van proef de beleving worden onze gerechten geserveerd, dus zo ook het timbaaltje van de zee met onder andere garnaaltjes.

#5 Verse soepen
Soep is iets wat wij Nederlanders maar al te graag opslurpen. Soms gezond, maar vaak ook heel ongezond. Het belangrijkste aan het maken van soep is de verse groente producten. Bij ons restaurant wordt alles vers gemaakt, wat er ook voor zorgt dat de smaak een stuk puurder is. Een reden waarom soep als gerecht niet meer gezond is, is vaak het brood. Belangrijk om te kiezen voor zuurdesem brood en zelf de kruidenboter te maken.